Eerste ervaringen SP2013

Vandaag maar eens aan de gang geweest met de nieuwe versie van SharePoint. De installatie van 2013 wijkt niet veel af van die van 2010 en loopt op een hyperv server met 3,5 Gb intern geheugen redelijk soepel. Na het creëren van een eerste site collectie eens de mogelijkheden bekeken.

Een aantal zaken die opvallen:

Een aantal vertrouwde opties als Site acties- Site settings is verdwenen. Hiervoor in de plaats is een knop gekomen waarmee naar site content, nieuwe pagina’s en site settings gegaan kan worden. Wat hier mist is de optie meteen een nieuwe site aan te maken. Hiervoor moeten we nu naar Site Content. We vinden dan onderaan de optie een nieuwe site toe te voegen.

  • De lay-out van het scherm is compleet anders dan in 2010. De optie kruimelpad mis ik erg om terug te navigeren naar bovenliggende sites. Daarnaast is het niet eer mogelijk in te loggen als een andere gebruiker
  • De optie SkyDrive (pro) brengt je naar de MysIte van de huidige gebruiker. Hierin wel een aantal nieuwe interessante opties te weten: documenten die je volgt en sites die je volgt. Hiermee kan een gebruiker in feite een eigen navigatie ontwikkelen naar de belangrijkste sites.
  • Navigatie. Hierbij is het mogelijk geworden navigatie te maken die gebaseerd is op Managed Metadata. Nog uitproberen hoe dit werkt.
  • Search. Hierin meteen al een aantal interessante opties. In het zoekresultatenscherm de mogelijkheid om naar de bibliotheek te navigeren, een link te mailen en de optie Follow in te schakelen. Met deze optie wordt een link naar het document geplaatst op de mysite van de gebruiker

Later meer ….