De look and feel voor lijsten wordt in Office 365 op dezelfde manier aangepast als eerder de bibliotheken. De lijsten hebben daarnaast een tweetal nieuwe mogelijkheden toegevoegd gekregen namelijk de integratie met Flow (het maken van werkstromen) en de integratie met PowerApps (het maken van apps voor mobieltjes)

Flow

De Flow app is het beste te vergelijken met werkstromen uit SharePoint Designer. Belangrijk verschil is dat de acties waaruit gekozen kan worden veel verder gaan dan alleen SharePoint acties. Zo kan een flow gedefinieerd worden die getriggerd wordt als in CRM een nieuwe relatie aangemaakt wordt of op Facebook een nieuw bericht op je tijdlijn wordt gezet.

PowerApps

Met Powerapps kan op een eenvoudige manier een app ontwikkeld worden die op een telefoon of mobiel apparaat benaderd kan worden vanuit de PowerApps app. Installeer op je telefoon de PowerApps app uit de Appstore en de aangemaakte Powerapps verschijnen automatisch als je aanmeldt met je Office 365 account.

De Powerapps maakt standaard van een SharePoint lijst een tweetal weergave van elk lijstitem. Een startscherm met daarin de lijstweergave van alle items aangevuld met een zoekbox bovenaan het scherm waarmee een individueel lijstitem kan worden gezocht. Voor elke lijstitem is er een Edit scherm waarin alle lijstvelden getoond en bewerkt kunnen worden.

PowerApps heeft een aantal standaard lay-outs waaruit gekozen kan worden. Eigen Lay-outs kunnen zelf aangemaakt worden maar hiervoor is wel enige studie vereist.

Binnenkort uitgebreider naslag over de werking en PowerApps en Flow