Vandaag aan de gang gegaan met de Access 2013 App waarmee een Access database in de browser getoond en bewerkt kan worden. het principe werkt vrij eenvoudig. Voeg een Access App toe aan de site waar je hem wilt gaan gebruiken. Er wordt een nieuwe pagina aangemaakt waarin je kunt kiezen voor het opstarten van Access. In Access kun je vervolgens nieuwe tabellen aanmaken, dit kan op basis van een aantal voorbeelden, importeren van data uit bestaande access tabellen of uiteraard hele nieuwe tabellen maken.

Bij het maken van een nieuwe tabel wordt automatisch een invoerscherm voor records en een lijstweergave van de records gedefinieerd. Deze kan eenvoudig worden aangepast. Via de optie App starten worden het ontwerp en bijbehorende gegevens in SharePoint gepubliceerd.

Beperkingen aan de Access App:

  • Als een tabel of querie meer dan 5000 records heeft verschijnt een foutmelding
  • Het is dan ook niet mogelijk om een subset op te vragen

Aandachspunt is verder dat de Access database wel bewaard moet worden om later nog wijzigingen te kunnen aanbrengen.